top of page
TÜZDEV

Türkiye İnovasyon Haftası'na Üstün Zekalı Çocukları Taşıdık!

10-12 Ekim 2023 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin en büyük inovasyon buluşması olarak öne çıktı. "Out of the Box" temasıyla düzenlenen etkinlikte, inovasyon dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi ve geleceğin yenilikçi fikirlerinin temelleri atıldı.



TÜZDEV olarak, üstün zekalı çocukların inovasyona katkılarını ve bu çocukların geleceğin liderleri, bilim insanları ve girişimcileri olarak desteklenmeleri gerektiğini vurgulayan bir panele imza attık. “İnovasyonun Anahtarı: Üstün Zekalı Çocukların Keşfi, Eğitimi ve İstihdamı” başlıklı panelimiz, TÜZDEV Genel Müdürü Yusuf İslam Akay moderatörlüğünde, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar ve Gazi Üniversitesi Üstün Zekalılar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mahmut Çitil’in katılımıyla gerçekleştirildi.



Panelde konuşma konu başlıklarımız;

1. Üstün Zekalı- Özel Yetenekli Çocuklar Kimlerdir? Nasıl Tespit Edilir?

2. Üstün Zekalı- Özel Yetenekli Çocukların İnovatif Yönleri Nelerdir?

3. Üstün Zekalı- Özel Yetenekli Çocukların İnovatif Becerilerinin Gelişmesi İçin Neler Yapılmalıdır?

4. Üstün Zekalı- Özel Yetenekli Bireylerin İstihdamına Yönelik Neler Yapılmalı ve Nerelerde İstihdam Edilmelidir

Panel ile üstün zekalı çocukların nasıl tespit edileceği, inovatif yönlerinin nasıl geliştirileceği ve bu çocukların istihdam edilmesi için yapılması gerekenler detaylı bir şekilde ele alındı. Panelistler, bu çocukların inovasyon ekosistemine katkı sunmaları için eğitimin yanı sıra kamu ve özel sektör iş birliğinin ne denli önemli olduğunu vurguladı.



Ayrıca, etkinlik boyunca Sosyal İnovasyon Alanında kurduğumuz TÜZDEV standımızda, Türkiye’nin her bölgesinden gelen eğitimciler, iş insanları ve girişimcilere üstün zekalı çocukların yeteneklerini ve eğitiminin önemini anlatma fırsatını bulduk. Üstün zekalı çocuklarla ilgili çalışmalarımız etkinliğe katılan paydaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı ve farkındalık oluşturma açısında binlerce kişiye ulaşmış olduk.

Türkiye İnovasyon Haftası'nın bir parçası olmaktan gurur duyuyor, bu süreçte emeği geçen tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkür ediyoruz.

8 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page